banner

Banner Atas

Tuesday, July 11, 2017

Lumayan..Buat la marketing online untuk company-company !!

Assalamualaikum..harap-harap nya boleh jadi inspirasi buat yang ada disini dan juga inspirasi buat saya..

kalo perasan, ramai yang advertise produk di internet untuk individu, maksudnya target kepada individu yang online..

sebenarnya, ada satu market yang tak ramai orang nak terokai, tersembunyi tapi amat berpotensi tinggi..

satu kelebihannya ialah kurang persaingan, tetapi lumayan jika dilakukan dengan bersungguh-sungguh (mana ada duit datang bergolek kan)

apa tu?? itulah marketing online yang kita lakukan untuk syarikat-syarikat offline-kebiasaanya yang memerlukan servis kita ni, syarikat yang masih tak mempunyai website dan belum pernah melakukan marketing secara online..

bayaran yang mungkin anda terima adalah bergantung kepada perbincangan anda dengan syarikat terbabit-biasanya minimum charge RM500- RM1000 dan dibayar secara bulanan-means pendapatan tetap la kan…

dan anda boleh memilih untuk buat marketing online ni untuk 2-5 company atau lebih bergantung kepada cara anda promosi..tapi, kalau satu company bayar RM500, kalau 5 company dah RM2500 tetap..(kalau kita jual produk sendiri atau affiliate biasanya tak tetap-berubah ubah bergantung kepada cara kita promosi)..dan anda akan dapat lebih lagi sekiranya marketing anda berjaya menghasilkan pulangan yg lumayan kepada syarikat terbabit..kemungkinan selepas sebulan anda buat, mereka akan naikkan jadi RM1000 sebulan, kemudian RM2000 SEBULAN.. ya, ini bukan cakap tipu2..ni memang berlaku..

tapi, untuk buat marketing online, anda kena la ada company..senang je register company..online je boleh..

nama company amat penting untuk jangka panjang..kos pun RM80 setahun..pasti balik modal..insyaallah
tapi, persoalannya..HOW??? DISINILAH PENTINGNYA MARKETING OFFLINE !!

ada beberapa cara, mai saya nak bagi:..

1. anda perlu siapkan satu kertas kerja ringkas tentang servis anda-senang je ni..bgtahu je la semua cara yang anda akan gunakan untuk promosi-kaedah pemasaran forum, email marketing, letak banner diweb popular, hantar ke direktori, pemasaran melalui social marketing, blog, software referral-x dan seribu satu cara..

2.pergi kedai-kedai di premis perniagaan,shopping complex, buat personal coaching dengan pengurus syarikat terbabit..kami dah pegi jumpa hampir 20 company di ipoh

3.dapatkan majalah mingguan wanita yang terkini-disitu ada banyak sangat syarikat-syarikat baru yang masih belum ada website-ambil no phone dan email mereka-call mereka, terangkan tentang servis anda dan emailkan kpd mereka kertas kerja anda.

untuk pengetahuan, kos iklan offline sangat mahal, contoh kos iklan di mingguan wanita mencecah RM400 untuk sekali keluaran bg saiz iklan 6cmx 6cm, kalau kat suratkhabar plak- untuk 4 LINE sahaja-selama sebulan kos RM400 dan ketas-
tetapi, dengan RM500 dan keatas untuk iklan di internet, macam2 kita boleh buat untuk iklankan syarikat mereka

4.cara yg paling berkesan, bila anda offer seminar/personal coaching tentang pemasaran internet
semasa berbincang, terangkan kelebihan utama pemasaran internet

5.pergi ekspo atau mana2 pameran, festival, masa pg tu ambik name card semua company, lpas ekspo, kontek mereka melalui telefon dan email..saya ada banyak koleksi name card syarikat2

ada banyak lagi cara bagaimana anda nak dapatkan company2 ni..

ni gambar-gambar nya-

1.contoh iklan di mingguan wanita yg memerlukan agen/stokis- anda boleh setup sistem affiliate plus+ advertisekan -kena guna software canggih2 skit
[​IMG]
2. ni name card yg diambil masa ekspo/festival
[​IMG]

Apa yang anda boleh offer kepada syarikat-syarikat ni

1.tempahan website-shopping cart atau portal
2.servis seo
3.marketing company dan produk mereka
4.setup sistem mencari agen/pengedar secara online

macamane anda nak yakinkan mereka??

1.anda kena buat report marketing untuk mana-mana produk yang anda dah buat dan tunjukkan hasilnya..
2.ni pun kena buat kertas kerja jugak..mesti tunjukkan dnegan jelas..

ni gambar screen shot kertas kerja

[​IMG] 

benda ni masa mula2 je susah skit..lama2 senang je

so, apa yang anda perlukan

kemahiran dan ilmu !!

1.kemahiran bina website cth-shopping cart atau portal- kalo tak pandai, kena upah orang, tapi kos jd tinggi
2.ilmu marketing yang telah anda praktikkan-ada banyak sangat kaedah marketing-ilmu ni tak semestinya dapat dengan beli ebook, kalau pinjam kat libry, bnyk jgk ilmu marketing offline yg blh kita ambik
3.kemahiran untuk setup sistem cari agen- kalo boleh cari script yg canggih2 (banyak company perlukan agen)-affiliate dsbgainya
4.software2 yg hebat untuk mudahkan kerja anda-cnth referral-X dan seductive X..


anda kena ada ilmu dan kemahiran yg dipraktikkan, barulah jadi rebutan !!

ni la faedahnya bila nada berilmu..berpraktik dengan ilmu

ni contoh sahaja servis seo yang dibuat untuk company2..saya amik dari website lain ye. ni mungkin antara bentuk servis yg boleh kita offer

Client Site Optimization – Utilize our experience to help gain top rankings through proven optimization techniques.

PPC Management – Are you sick of spending too much money on your PPC campaigns and not getting any return? We will pinpoint how much it will take to get a conversion and help reduce unnecessary spending. Pay Per Click Management helps you save you money.

SEO/SEM Website Design/Development – We offer Website design/development services with your SEO/SEM needs in mind.

Blogging – Do you have a blog? We can help you gain visibility and readership. And help make your blog SEO friendly.

Affiliate Marketing – Assist you with any current affiliate campaigns or start new ones.

Interactive Project management – You can access online real time project system that allows you to monitor the progress you are making on your account.

Comprehensive report – We offer interactive reporting that allows you to know exactly where you and your competitors on the SE’s and the progress you are making.

Promotional Website Development – We build an optimized complimentary website to help drive traffic to your online business.

Keyword Strategy Report – Choosing the right keywords to target is everything in search engine advertising. This report makes it easy.

Competition Comparison Report – Ever wonder how your competition gets those great rankings? This report will make it clear.

1 comment:

  1. http://masaindahsmk.logdown.com/posts/2052259
    http://gunungbundar.hatenablog.com/entry/2017/07/09/212653
    http://soulmantap.logdown.com/posts/2046676-shioqqcom-bandarq-bandarq-online-agen-bandarq-dominoqq-domino99
    http://soulmantap.hatenablog.com/entry/2017/07/15/145841
    http://pujaanhati.logdown.com/posts/2040150
    http://www.jakartatercinta.com/2017/07/7-wanita-jual-keperawanan-yang-bikin-heboh.html
    http://www.jakartatercinta.com/2017/05/mengenal-situs-shioqq-agen-bandarq.html
    http://www.jakartatercinta.com/2017/07/7-hal-yang-terjadi-ketika-wanita-terangsang.html

    ReplyDelete