banner

Banner Atas

Tuesday, November 26, 2013

Kenali Jenis Najis/Tahi Anda! masa berak

 Kenali Jenis Najis/Tahi Anda! masa berak 

[Copy link]
pestol  
Thread Fans Points
Rank: 8Rank: 8
Joined
2-5-2013
Jump to specific floor
1#
 Post on 22-11-2013 12:03 PM |View author' posts |DESC
Perbualan berkenaan tahi ini mungkin dianggap perkara yang tak senonoh, busuk, dan menjijikkan. Tetapi dalam waktu yang sama, kita semua menjalani rutin membuang air besar hampir setiap hari. Malah ada yang buang air besar hampir 2-3kali sehari. Itulah hakikatnya, semua orang malu membicarakan soal tahi. Tapi tahukah anda, tahi itu mencerminkan sebagus mana diet yang anda semua praktikkan?
Berdasarkan “Bristol Stool Chart”, “Meyers Scale” atau dalam bahasa melayunya “Skala Tahi Bristol”. Tahi boleh dikelaskan kepada 7 jenis. Skala ini telah dinamakan “Skala Tahi Bristol” kerana skala ini telah diperkenalkan oleh Lewis S.J. dan Heaton K.W di University of Bristol, UK.
Berikut adalah kelas-kelas tahi yang dimaksudkan:






  • Jenis 1: Berbentuk biji-biji, agak keras seperti ketulan batu.
  • Jenis 2: Berbentuk seperti sosej, tetapi berketak-ketak.
  • Jenis 3: Juga berbentuk seperti sosej, tetapi macam merekah sedikit.
  • Jenis 4: Berbentuk seperti ular, agak licin, halus dan lembut. Just Nice.
  • Jenis 5: Bergumpal-gumpal, lembut dengan potongan hujungnya jelas.
  • Jenis 6: Yang ni dia macam cirit sikit, likat, gabungan cecair dan pepejal.
  • Jenis 7: Sangat cair, tiada pepejal. 


Tahi  jenis 1 dan 2
Sekiranya anda mempunyai tahi seperti ini, itu maksudnya anda sedang mengalami sembelit. Kalau dapat tahi sebegini, memang susah sedikit nak ‘meneran’ sebab tahi itu dah menjedi keras. Selalunya situasi ni terjadi kalau seseorang tu malas untuk berak setiap hari. Semakin lama tahi berada dalam usus besar, semakin banyak air daripadanya yang akan diserap, maka semakin keraslah ia. Jadi, lepas ni jangan malas untuk buang air besar lagi ye.

Tahi jenis 3 dan 4
Seperti juga berat badan, tahi juga ada kategori yang ideal  iaitu normal, dan kategori ideal untuk tahi ini jatuh pada jenis yang ke-3 dan ke-4. Selalunya tahi sebegini dihasilkan kalau seseorang itu rajin ke tandas setiap hari.

Tahi jenis 5,6 dan 7
Bagaimana pula dengan jenis 5 hingga 7? Kalau pernah mengalami yang ke-5, itu mungkin disebabkan angin atau gas yang terlalu banyak dalam usus, atau anda telah mengambil sesuatu yang boleh menyebabkan anda cirit birit seperti susu berlaktosa. Namun untuk kategori 6 hingga 7, anda kena berhati-hati sedikit kerana itu mungkin membawa maksud ‘diarrhea‘ iaitu masuk ke tandas dan cirit lebih daripada 3 kali sehari. Ingat, diarrhea yang berterusan boleh membawa maut!
Diet juga sangat mempengaruhi rupa tahi yang dihasilkan. Jangan sesekali mengabaikan sayur dan buah-buahan. Itu merupakan sumber serat nombor satu yang harus diambil secara berterusan selagi kita masih bernafas. Dan jangan malas untuk buang air besar!


Sunday, November 10, 2013

Lagu Karaoke Melayu

lagu karaoke melayu turun

Muat turun lagu karaoke melayu adalah cara yang indah baru dalam talian untuk
berkongsi fail . lagu karaoke melayu adalah satu cara untuk menghantar fail dari
tapak pengedar talian terus kepada pelanggan
komputer, di mana mereka boleh melihat mereka apabila mereka
mahu. A lagu karaoke melayu kerja-kerja dengan mempunyai fail kecil dipanggil
File RSS diletakkan di suatu tempat di web lagu karaoke melayuer ini
halaman. Ini fail RSS dikemaskini regularily , biasanya
secara automatik dengan teks dan pautan kepada fail media baru
tersedia untuk memuat turun. Fail RSS kemudian
diakses oleh pelanggan lagu karaoke melayu pelanggan yang ini
komputer. Seorang pelanggan lagu karaoke melayu adalah program kecil yang pergi
online untuk mencari fail-fail RSS bahawa pelanggan suapan
ingin lihat. Terdapat pelanggan lagu karaoke melayu yang tersedia
bagi setiap keperluan yang dapat difikirkan, dan yang paling bebas untuk
memuat turun dan digunakan.

Muat turun lagu karaoke melayu akan dilakukan apabila lagu karaoke melayu
muat turun klien dan pandangan fail daripada makanan ini
laman web. Selepas mencari pautan kepada fail media
tertanam dalam fail RSS , ia akan memuat turun fail-fail
dan menyimpannya di dalam komputer, yang membolehkan pengguna untuk
melihat mereka bila-bila masa dan seberapa banyak kali yang mereka mahu.
Fail lagu karaoke melayu mungkin banyak perkara. Terdapat
komedi menunjukkan dilakukan oleh orang-orang yang menikmati mewujudkan dan
menulis rancangan tetap, tetapi tidak mampu untuk melakukannya sebagai
perniagaan. Sesetengah lagu karaoke melayu adalah campuran muzik , fail mp3
bahawa pelanggan boleh bermain. Malah beberapa rancangan radio
masuk ke lagu karaoke melayuing , yang membolehkan pelanggan untuk
turun bahagian menunjukkan mereka dari internet dalam
lagu karaoke melayu membentuk dan bermain mereka di dalam komputer rumah mereka.

Muat turun lagu karaoke melayu conceiveably boleh digunakan untuk
mana-mana jenis fail. Fail RSS yang membolehkan terutamanya
audio dan fail video kini digunakan dalam lagu karaoke melayuing untuk menjadi
turun boleh disesuaikan untuk menyertakan hampir mana-mana
jenis fail. Ini telah membawa beberapa penganalisis untuk mempercayai bahawa
lagu karaoke melayuing akhirnya boleh digunakan untuk mengedarkan
kemas kini perisian , program demonstrasi , dan banyak
lain-lain jenis fail , bergerak di luar penggunaan mudah
lagu karaoke melayuing untuk berkongsi fail media. Semua yang akan
neccessary akan bagi pengguna untuk melanggan
makan dengan pelanggan lagu karaoke melayu mereka. Mereka kemudian boleh tinggal
regularily dikemaskini untuk hampir apa-apa.

Muat turun lagu karaoke melayu menawarkan banyak kemungkinan yang berlainan bagi
pengedaran fail-fail di internet. Kerana ia adalah satu
mod yang berbeza menggunakan internet , yang membolehkan data
datang kepada pengguna dan bukannya pengguna yang mempunyai untuk melawat
setiap laman web yang mereka menikmati , lagu karaoke melayuing mempunyai kemungkinan
mengubah cara internet berfungsi. Kandungan boleh
diberikan secara langsung kepada individu, mudah dan yang lebih
secepat spread penggunaan jalur lebar. Ini bermakna bahawa apa yang
internet adalah akan berubah secara drastik . Perubahan web
daripada sesuatu yang berkaitan dengan untuk digunakan untuk
sesuatu yang bersepadu dan yang berkaitan dengan kami
kehidupan peribadi.


Tempat Menarik di Malaysia di Terengganu

Tempat Menarik di Malaysia di Terengganu


TERENGGANU





Terengganu is one of Malaysia's rich wealth of interesting landscapes and refreshing nature. She has beaches, exotic islands , lush virgin tropical forests , fishing villages , dazzling waterfalls and many more . Miles and miles of beaches , white sand and clear water crossing along the 225 km coastline , extending from Besut in the north to Kemaman in the South. Her islands are among the most beautiful and interesting country. From a variety of hobbies including colorful batik and songket weaving to the rapturous celebration of many generations of cultural and traditional heritage , Terengganu is a state that is very blessed.

Terengganu population , which amounts to about 1 million people , consisting of 90 % Malays , with the rest made ​​up of Chinese and Indian . The pace of life in Kuala Terengganu , the state capital , and all towns and villages in Terengganu unhurried and unaffected by the hustle and bustle of the big city.

Terengganu history going back to as far as the 1st century and has long been an important area of ​​Malay settlement . All times until the present day , Terengganu has been ruled by 16 Sultans .

In this state there are several interesting places such as Mile Beach Burok .






Like the picture above , this place is the view Burok Mile Beach .

             Many tourists come here to enjoy the fresh air and having fun with family and friends .

     In Queensland, there is a famous mosque called the Crystal Mosque , located in Wan Island is famous for its uniqueness Man.Masjid seemingly made ​​of crystal mosque .



This is Kristal.Bagi Mosque Muslims, they can pray here where it is located at Islamic Civilization Park , Pulau Wan Man .

In Terengganu too, there is Malaysia's largest museum called the Museum pelacong Terengganu.Ramai come to the museum to see & learn the history of the state , such as what has happened in the past .





The picture above is a museum called Terengganu.Muzium Museum is the largest in Malaysia .

The unique shape & ' Ala- Ala Village ' makes this museum looks good from afar .






In Terengganu is also famous for one of the biggest market here called Central Market here too much Payang.Di Shop selling batik shirts , batik sarongs , handicrafts , fish crackers and sebagainya.Pasar is also a tourist attraction because of famous cloth batik industry 








The following picture is the shirt / cloth batik are sold at Central Market stores also berpatutan.Coraknya Payang.Harganya can fascinate every tourist who comes here makes clothes / cloth batik & selling behavior .










                  
As the above picture is the handicrafts sold in Pasar Besar Kedai creative & unique Payang.Kraftangannya also attract many tourists to come to the heart of this market and buy handicrafts here . 










In Terengganu is also famous for its food which is tasty DAGANG.Nasinya RICE roasted savory and this makes many people love & ini.Makanan interested in food can also make people terliur . xD









In the state is also famous for its historic Inscribed Stone alleged in Terengganu.Batu Correspondence estimated to be about 700 years old this is a stone engraved with the old and written in Jawi first prove Malaysia.Ia Islam arrived in the year 1326 or 1386.Batu also found nearly submerged after flood receded on the banks of the River Tersat highway , Hulu Terengganu in 1899 .

Tempat Menarik di Malaysia di Langkawi

LANGKAWI








LANGKAWI is one of the district 's Kedah Langkawi Aman.Pulau actually is one of the largest islands in the Langkawi Malaysia.Pulau were given tax -free status in 1987.Pulau rich with natural beauty and legendary stories of the past have demonstrated this island as an attractive place and is famous as a tourist spot .

Langkawi 's name has been incorporated from the word " LANG " and " KAWI ." Word " LANG " is derived from the Malay language hawks where one time the island was said to be the abode of eagles kawi.Perkataan " KAWI " is futile ' rED hEART ' because of the eagles that live on this island has a maroon wool and colored head putih.Kawi also be translated as ' SCRIPT KAWI ' where it has been used by Hindus Jawa.Kawi also refer to Stone Kawi .

Kawi in Sanskrit, is the marble where it is found as Malaysia.Apabila meeting the two words are combined , they form the word " HELANGKAWI " which later became " LANGKAWI " .



The picture above is Helang.Ia Square is a landmark of Langkawi & it is also a leading tourist monument in Langkawi.Patung eagle high about 12 meters from where Lang reflects Langkawi got this giant eagle statue namanya.Kedudukan also adjacent to the jetty Kuah.Bentuknya unique & interesting and wings at the ready to fly to the sky this makes it became a wonderful view of where the tourists can not wait to land on the island.









As shown in the picture above is a picture or Cable Car Cable Car located in Langkawi.Kereta cable is the longest in Malaysia which is 919.5 meters long and has a record Records.Kereta Malaysian Book of Langkawi cable is located in the Mount Mat Chinchang which is on the northwest side of the island tersebut.Kereta cable was opened on February 27, 2005 to facilitate the tourists arrive to a high mountain peak about 713 meter.Panorama limestone mountain in the Cambrian geological period about 500 million years is very impressive. 2.2km long & beat the world's longest cable car in Switzerland













The picture above is in the Underwater World , Langkawi and some kind of animal which is located in Padang Mat Sirat.Tempat also often visited by tourists who come to travel to Langkawi ini.Di here are various types of animals that we do not know but some animals here also we have known as snakes , penguins and others..












This picture above is the Makam Mahsuri was located in Kota Mahsuri , Mukim Ulu Melaka.Ianya located about 12km from Kuah.Makam Mahsuri is also believed to be the place where she laid Pandak daughter Maya was buried in Langkawi ini.Cerita people stated that Mahsuri was buried at his place after her last breath on executions in Padang Mat Sirat.Sebuah wells in wells title is also available in situ.Tempat Mahsuri is also interesting to be a tourist spot ..


SEJARAH MAHSURI

HISTORY MAHSURI


The picture above is a picture of a girl who comes from a named Mahsuri of Langkawi Pandak daughter Maya or also known as the Princess Mahsuri and nicknamed Princess Langkawi.Beliau born to the couple named Pandak Maya and Mak Andam at the end of the 18th century AD in the village Ulu Melaka , Langkawi.Dahulunya , Maya and Mak Andam Pandak just work as petani.Dikhabarkan that this pair comes from Kemala Village , Phuket , Langkawi Thailand.Mereka migrate to change their lives to become more baik.Apabila they work as farmers and from their own hard-earned money , they can afford to buy land from setempat.Diceritakan also from the community for a long time in Langkawi that Virtual Pandak family has run small businesses such as incense and Virtual burung.Pandak nest can also be said as a person because it has vast paddy fields and involved in the business of swiftlet nests rice .

When they were living abound , they are endowed with the power of God was a baby boy named her daughter Maya perempuan.Pandak Mahsuri.Sesetengah people long in Langkawi also added that it is also known by the first name Siti.Mahsuri grew and grew with the customs and language, good speech & courteous by both childhood tuanya.Sejak again, she laid show unusual features in which he always wore black shirts that said color kegemarannya.Di addition, the appearance levels are not tired eyes as well as in terms of a good enough word he signifies that the high moral character & he Mahsuri.Sehinggalah adult adds so much beauty in the face bandied population Langkawi & finally reached the ears of Wan Yahya , better known as Dato Pekermajaya.Dato Pekermajaya is representative of the ruling sultan Langkawi at the time.

Finally , she laid married with a young & Wan derus the local hero , the brother of John & Wan Wan Mahora .

Mahsuri pregnant when her husband , Wan Derus out the alleged home of the resources that he fought with Thai troops in Kuala Kedah.Mahsuri was rumored to people living with tuanya.Ketika time, Deramang , a traveling bard where some sources say that he is a dealer Langkawi.Kebolehannya can stop by compelling residents with compassionate elderly ago Mahsuri , Deramang stay in their homes to teach the poetry and the poetry Deramang dendang.Kehebatan raise Mahsuri & name , Wan Mahora , magnifying her sister -in-law as the Langkawi Island cemburu.Kelahiran son Mahsuri , Wan Hakim , triggering defamatory libel when his own sister -in-law do Deramang affair together .

Because of that, Mahsuri & Deramang sentenced to death for sedition was enticed by his wife Wan Derus return itu.Tanpa wait , Mahsuri & Deramang brought to Padang Mat Sirat bunuh.Mahsuri sentenced bound to act at the tree trunk & stabbed with a spear but tormented gagal.Akibat , Mahsuri finally reveals his secrets that he only stabbed with a spear known as wizards or magic dagger found in grass - rumahnya.Kata Mahsuri said terkahir the form of a curse which he does not justify his blood fell to the ground as he was victim of slander & cursed Langkawi not serene wilderness like distance field for seven keturunan.Menurut legend , Mahsuri white blood shed just because the words do not justify his blood fell to bumi.Mahsuri said died in 1819 AH 1235 AD equivalent .







This was the picture above is in Terbakar.Beras Burnt Rice is rice there was allegedly burnt after catastrophe Datuk Kerma Wijaya to defend the island of Langkawi from enemy attack force Siam.Tempat is located in Kampung Raja , Mukim Padang Mat Sirat.Tempat is also suitable as a tourist spot because of its history.